Stikkord

, , , ,

Min venninne har et hode som er fylt opp av mange gode historier. Hun rommer mange bøker og drømmen hennes er å få skrevet disse ned på papiret.

Men å få fortellingene ned på papiret er en hard kamp. Historiefortelling er et håndverk som må læres. Det er mange teknikker som skal øves inn og skal hun være historieforteller så må hun kunne det skikkelig. Hun må leve det, skrive det og feile mye. Så må hun forkaste det som ble feil og skrive det på nytt – opptil flere ganger. Samtidig må hun lese andre forfattere som er bra, få inspirasjon. Være aktiv og på hugget hele tiden.

Hun har jobb, mann og barn og alt krever fokus. Hun setter av tid i ny og ned til en aktivitet som ikke betaler regningene mens den betalte jobben setter krav om at hun skal utvikle seg i en retning som arbeidsgiver ønsker. I praksis betyr det at hun må ta en utdannelse som vil ta det lille hun har av fritid.

Min venninne begynner å føle at hun må ta et valg. Hun har alt på stell og mye ligger til rette for at hun vil klare seg økonomisk også uten jobben.

Linen som arbeidsgiver kaster ut er fristende. Et trygt liv, tilhørighet, samhørighet, forutsigbarhet, trivsel og mest av alt: være en del av flokken.  Livet som ensom ulv er ikke bare fristende. Hun er trøtt av å sitte alene å stange hodet i veggen. Veien hun går, går hun alene. Utad virker det håpløst og de som vet om hva hun driver med rister på hodet. De mener at hun skal ta til fornuft.

Likevel, hun vet veldig godt hva som er hennes vei her i livet. Hun vet veldig godt hva hun egentlig skal gjøre. Venninnen min vet også at hvis hun gjør det hun skal så beholder hun magien i livet sitt. Hvis hun holder fast på det som er henne så vil hun fortsette å oppleve små og store øyeblikk med luft under vingene. Hun vil fortsette å oppleve magien som tar henne opp over tretoppene og viser henne, i fugleperspektiv, hva som forgår der ute i verden.

Min venninne vet at hvis hun fortsetter å gjøre små skillpaddesritt i hennes retning så vil dette forstette. Fordi hun vet hva som er hennes oppgave her i livet. Hun vet at hun skal formidle til de andre hva som skjer fra fugleperspektivet høyt der oppe over tretoppene.