Stikkord

, , , ,

Fest

Lise hadde lagt ned mye arbeid i å arrangere fest sammen med noen venner. Sammen hadde de fordelt oppgaver og sammen skulle de lage en heidundrendes fest. Lise hadde fått i oppgave og dekke bordet og lage meny. Hun komponerte en symfoni av et bord. Handlet inn de riktige serviettene som matchet hennes mest fantastiske duk. Lånt tante Amalies blomstervaser og plukket de vakreste blomster og satte i dem. Maten ble valgt med omhu og laget med kjærlighet. Alle detaljer var på plass.

Hennes fyrverkeri av en venninne har fått i oppgave og være toast master. Hun tok imot gjestene og holdt taler og loset alle sammen gjennom en vellykket og tvers igjennom bra fest. Når festen var slutt og maten fortært er pynten på bordet i ruiner. Noen har sølt rødvin på duken og noen av blomstene ligger på bordet med brukket hals. Gjestene reiser seg for å gå og på vei ut takker gjestene venninnen til Lisa for festen. De skryter venninnen opp i skyene og Lisa blir stående på siden. Gjemt, glemt og helt usynlig. All omtanken og arbeidet hun la i festen syntes ikke. Det var som om det ikke skjedde. Imens står venninnen og tar imot all ære for den vellykkede festen.

Jeg er nesten villig til å vedde på at du kjenner deg igjen. Jeg er nesten villig til å vedde på at du føler deg mindre verdt enn du egentlig er. De fleste av oss har det slik. Vi er stort sett ganske harde mot oss selv og kjenner ikke til den verdien vi er i besittelse av. Mye av dette lærte vi da vi var små. Vi fikk ikke til ting og vi ble fortalt at vi ikke dugde. Bare de aller mest bevisste foreldre unngikk denne fellen. Setningene og de harde ordene har blitt hengene ved oss siden. De går på repeat hele tiden. Hele tiden blir vi gående rundt å si til ss selv: ”det går ikke”, ”du får det ikke til” og ”det fortjener du ikke”.

Hvis vi ikke gjør noe med disse løgnene som vi forteller oss selv vil det vi manifesterer være et resultat av disse usannheter som vi hele tiden forteller oss selv.

Akkurat som at Lisa fortjente å bli verdsatt for sjarm, utforming og god mat på festen så fortjener vi alle anerkjennelse for de bragdene vi utfører. For alle detaljene vi tilrettelegger på jobben. For alle de målene vi setter oss som vi når. For alle nettene vi er oppe med barna og alle vennene vi hjalp til med å stå oppreist da de egentlig lå nede. Alt sammen fortjener vi anerkjennelse for. Vi må bare være nøye med å fortelle det til oss selv.