Stikkord

, , ,

Om strikking

Å strikke omfatter hele prosessen, fra begynnelse til slutt.

Du begynner med en ide om hva du ønsker. En genser kanskje? Du har helt sikkert en ide om hva du ønsker. Du leter etter de rette mønstrene og ser i oppskriftsblader. Og – voila. Der er den. GENSEREN. Den du vil ha. Du har et mål. Et konkret bilde av hva du ønsker deg.

Supert. Da vet du hvor du skal. Men hvordan komme dit? Uansett om du er en avansert strikker som intuitivt vet hvordan du skal legge opp løpet. Eller du er som de fleste andre strikkere – du følger en oppskrift. Uansett – målet er der og du vet hvor du skal.

Så skaffer du deg oversikt. Et overordnet bilde av hva du skal gjøre. Et slags kart som du kan lese og som viser deg veien frem til et ferdig resultat.

Og da er det bare og sette i gang. Gratulerer. I begynnelsen går det lett. Du er glad og fornøyd og ser for deg det ferdige resultatet. Så går det kanskje litt tregere. Det er ikke lenger så fristende og ta frem strikkingen i ledige stunder. Så kommer det du ikke forstår også må du spørre noen. Nå er det skikkelig tungt. Her er det mange som gir opp. Kneika ble litt tung. Litt om gangen nå. Litt om gangen. Og der var du over det verste. Også går det litt lettere. Nå kan du faktisk se at det blir en genser. Nå er det gøy igjen. Nå suser det av gårde. Og vips. Genseren er ferdig.

Det gjelder å ikke gi seg.