Stikkord

, , , ,

 

 

 

Å holde seg slank er en livsstil eller en holdning. De et de små vanene som avgjør. Hvordan du lever livet ditt fra dag for dag, time for time. Her er fire hverdagstips om hvordan holde deg slank.

 

UNNGÅ HVITT

 

Minimalisme passer ikke inn i et kosthold

 

Styr unna hvitt sukker og hvitt mel. Dette er en viktig tommelfingerregel i hverdagskostholdet. Når du husker dette så styrer du unna de viktigste fellene i kostholdet. Kjøp fullkorn. De beste vaflene lages helt uten hvitt hvetemel. Fyser du på noe søtt så fungerer mørk sjokolade veldig bra. Det finnes fantastiske sukkererstatninger og du kan lage din egen supersunne sjokolade.

 

NYTT ØKTENE

Min gamle protestantiske bestefar sa bestandig: ”nytt øktene”. Med det mente han at vi skulle produsere i pausene. Vi trenger ikke ta dette så bokstavlig. Poenget er at når du skal fra punkt a til b så bør du, i størst mulig grad, ta deg frem for egen maskin. Gå eller sykle dit du skal. Da forbrenner du en hel masse kalorier. Og når du blir vant til det så oppleves det som om det er helt uten innsats. Bilen tar deg dit du skal, men den hjelper deg ikke med å forbrenne kalorier.

 

TREN

 

 

Vi kommer ikke unna trening. Finn en måte å trene på som er gøy. Når du har det gøy så er det enklere å ta fatt på neste treningsøkt. Spør deg selv hva du kunne tenke deg å gjøre. Treningsstudio passer ikke alle. Mange vil oppleve at andre treningsformer er mer inspirerende. Enda et tips for å holde treningen i gang er at det ofte ikke er så lurt å alliere seg med andre. Vi tror at hvis vi er flere sammen så vil vi sammen motivere hverandre og holde treningen i gang over tid. Min erfaring er at medlemmene i en gruppe ofte ødelegger motivasjonen til den enkelte. Lag jobber bra sammen innen idretten. En uformell gruppe gjør ikke alltid det.

 

KOS DEG

Et sunt og fornuftig kosthold betyr ikke at du skal leve som en asket. Passer du på å være fysisk aktiv så kan du faktisk spise ganske mye og godt. Da kan du ha smør på brødskiva. Kveldskos kan for eksempel være knekkebrød med mye brie og druer, eller noe annet som smaker. Det er viktig at vi spiser og lever godt. Lever vi et traurig liv hvor vi nekter oss små og store gleder så vil vi drømme om det usunne.

 

 

Dette er fire hverdagstips som det er helt realistisk å gjennomføre. Å være slank reflekterer en måte å leve og tenke på. Det er derfor viktig at du trives i måten du er slank på.